fbpx

Tapas er perfekt når du skal servere mat til mange. Du velger selv hvor mange retter du vil lage.

Arrangement: Stina Aatangen • Foto: Birgitte Sjøberg • Kokker: Christian Printz og Therese Preuss • Takk til: Kragerø Sjømat og H. Evensen

Det Skjer i Kragerø utfordrer Christian og Therese på Tollboden til en vårlig meny. Og dette ble resultatet! Maten smakte helt fortreffelig og er virkelig verdt å prøve noen av disse oppskriftene! Tusen takk til Kragerø Sjømat for ingredienser fra havet og takk til H.Evensen for tallerkner og annet serveringstilbehør til utlån. Velbekomme!

Blåskjell med kokosmelk,
chili og koriander

  • Rengjør blåskjell fra skjegg og annet på skallet.
  • Varm opp en panne og ha olje oppi, legg i blåskjell og cirka 2 dl hvitvin.
  • Strø over én fint hakket chili og tilsett kokosmelk (2 dl per nett med blåskjell).
  • Kok opp slik at alle blåskjell åpnes, fjern de som ikke er åpne.
  • Pynt med koriander og litt mer frisk chili på toppen.

Spicy Mangosalat

  • 2 gulrøtter
  • 1 mango
  • 3 små tomater
  • 1 pakke aspargesbønner
  • 1 frisk chili
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss sort bønnesaus
  • ½ desiliter finhakket peanøtter
  • Juice fra 1 lime

Skrell gulrøtter og mango og kutt fine tynne strimler med kniv. Skjær tomatene i små båter og aspargesbønnene i biter. Tilsett finhakket chili i sausen. Rør sammen ingrediensene og strø peanøttene på toppen sammen med litt koriander.

Hanskjell Carpaccio

Skjær hanskjell i tynne skiver (her kan man også bruke kamskjell). Bland sammen frisk pasjonsfrukt, olje og sitron til en vinaigrette.

Bland sammen frisk pasjonsfrukt, olje og sitron til en vinaigrette. 

Dryss på pasjonsfrukt vinaigrette på de tynne skivene og smaksett med salt.

Sushi ris (3 personer)

  • 300 gr sushiris
  • 4 dl vann
  • 2 ss riseddik
  • 1 ½ ss sukker
  • ½ ts havsalt

Vask og skyll risen inntil vannet er klart og legg risen over i kjelen du skal koke den i. Hell på vann og la risen stå i en halvtime før du setter på varmen. La risen dampkoke i omtrent 15 min.

Rull ris i nori med laks, avokado og kremost til en fin rull og del opp i passe biter. Her er kan du variere med hva du ønsker.

Server gjerne med wasabi, hoisinsaus og soyasaus.

Kylling Satay (15 spyd)

  • 2 store kyllingfileter

Kutt i lange biter og tre på bambusspyd, mariner i sataysausen i 20 minutter. Stek så i panne på middels varme til de er gyllenbrune.

Satay saus

  • ½ rød chili
  • Sjalottløk
  • ½ kinesisk hvitløk
  • 1 ss olje
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss soyasaus
  • Cirka én boks kokosmelk

Bland sammen ingrediensene i en kjøkkenmaskin til en jevn konsistens.

Christian Printz fra Tollboden restaurant i Kragerø

Christians Vinanbefalinger

3953201 Quinta de Couselo Rosal 2017
10447101 Robert-Denogent Mâcon-Villages Les Sardines 2016
9565201 Nik Weis St. Urbans-Hof Urban Riesling 2017