fbpx

Hun har jobbet med kjente produsenter og regissører i Hollywood. Nå flytter Mia Virik Brubakken til stjernenes by for å følge drømmen.

(Saken er fra sommermagasinet Det Skjer i Kragerø 2016)

Tekst: Jeanette Brubakken • Foto: Haakon Sundbø og privat

Miia i Kragerø

Det hele startet under en ferietur for fire år siden. Onkelen til Mia, Joakim, jobber som produsent i Los Angeles, og da fikk hun muligheten til å prøve seg i studio.

– Det gikk veldig bra, og vi spilte inn to sanger den sommeren, sier hun. Kort tid etter ville selskapet Position Music ha Mia tilbake. Da fikk hun spille tre nye låter, og kort tid etter ga hun ut en egen EP. Musikken hennes ble spilt på MTV og fikk plass i flere trailere og tv-serier. Like vel var det ikke den typen musikk hun ville satse på fremover.

– Jeg ser veldig opp til artister som Sia, Lana Del Rey og Adele og ville gjøre en litt mørkere pop. Jeg vil over hodet ikke herme etter dem, men jeg vil fylle tomrommet dem i mellom, sier Mia.

Oppturen

Det var først da låta Dynasty ble sluppet i oktober i fjor at karrieren fikk et lite løft. Låta er skrevet av Mias onkel, Joakim, og Hillary Bernstein. Den ble lenge spilt på NRK P3 og brukt i reklamefilmer. Før låta ble gitt ut hadde Mia imidlertid andre planer.

– Jeg hadde ikke tenkt å satse så mye mer på musikken. Jeg tenkte flere ganger at det ikke var noe poeng å prøve. Det er mange som drømmer om å bli artister, sier hun. Hun jobber med kjente produsenter og regissører som vet hva de driver med. Hun får være med på å bestemme mye, og hun er opptatt av at hun skal føle seg vel i sangene hun synger.

En advokat i Los Angeles fortalte at han ville at artisten Rihanna skulle få låta Dynasty. Der satte heldigvis Joakim foten ned. – Han har så stor tro på meg, og det er jeg veldig glad for, forteller Mia.

Mia i Singinspiration Kragerø
Fra tiden i Singinspiration i Kragerø

Delaktig

Så langt har hun ikke skrevet mange av låtene selv, men hun har kommet med innspill underveis i prosessen. Hun legger ikke skjul på at det er mye arbeid. Å spille inn en sang er ikke gjort i en håndvending, men hun har låtmateriale liggende som venter på publisering.

– Vi har to låter klare, og fire andre på gang. Jeg håper at vi får gitt ut mer musikk veldig snart, sier Mia. Da Dynasty ble sluppet fikk Joakim flere telefoner fra store plateselskaper som ville signere den 18 år gamle Kragerøjenta.

Mange ville kanskje tatt sjansen, men Joakim har vært i bransjen lenge. Mia forteller at det fort kan gå galt hvis man ikke er bevisst på valgene man tar.

– Hvis du bare har en låt klar, så er det fort for at de store plateselskapene legger deg på hylla. Da har du ofte signert med dem for flere år, men får ikke gjort noe, sier hun.

MIIA

Jet-set liv

At det er stas for en 18-åring å smake på jet-set livet i Los Angeles er det liten tvil om. I tillegg til mye hardt arbeid får hun sett og opplevd noe få har opplevd før henne.

– Los Angeles er veldig annerledes. Det er deilig at det er sol hver dag når du går ut døra, men det også veldig dyrt. Med mindre man er rik, så kan man ikke gjøre akkurat det man vil, sier hun og fortsetter: – Men jeg var på en fest i Beverly Hills en gang, det var ganske kult.

Til Dynasty ble det spilt inn en musikkvideo i fjellene i Los Angeles. Regissøren, Mark Pellington, har regissert en rekke store kinofilmer og musikkvideoer. Han har laget musikkvideoer til stjerner som Michael Jackson, U2, Bruce Springsteen og mange flere.

MIIA photoshoot til musikkvideo
Miia fra innspilling av musikkvideoen til låten Dynasty

Kragerøjente

Frem til hun var 16 år bodde hun i Kragerø. Da flyttet hun til Tønsberg sammen med moren, Heidi, for å gå på musikklinja på videregående.

Hun var lenge et yrende håndballtalent. Kanskje ikke så rart siden både faren Fredrik og farfaren Tore var store håndballtalenter.

– Det kom et tidspunkt da jeg måtte velge mellom håndballen og musikken fordi det ble for mye. Da valgte jeg musikken, men jeg savner håndballen også, sier hun.

I vår fullførte hun videregående. Etter sommeren pakker hun kofferten og flytter til Hollywood, men ikke for godt. Et av kravene hennes er at hun får dra hjem ofte. Hun har ingen planer om å bli i Los Angeles resten av livet.

– Jeg synes det er godt å ikke ha en konkret plan nå. Det eneste jeg vet er at jeg flytter, men jeg vet ikke helt når. Hvis det går bra med musikken, så kan jeg bo hvor som helst, men jeg vil nok ikke bo i LA resten av livet, sier hun.

Hun innrømmer at hun synes det er skummelt, og hun aner lite om hva som venter henne de kommende årene. Støtten fra familien har imidlertid vært avgjørende. – For to år siden kom det ikke på tale at jeg skulle flytte, men nå er de støttende alle sammen. Jeg synes det er skummelt jeg også, for jeg er bare 18 år, og LA er en stor by, sier hun.

Mia og Fredrik Brubakken

«Jeg synes det er viktig at hun følger

drømmene sine. Vi støtter henne hele veien»

Fredrik Brubakken