fbpx

Visste du at Kragerø er et eldorado for stisykling? Vi har vært med Morgan bakken på tur til de nye sykkelstiene på Kragerø Resort. Og det beste av alt – stiene er både for store og små og er helt gratis å kjøre på.

Tekst: Haakon Sundbø | Foto: Haakon Sundbø og Tonje Jakobsen

“Skal du sykle makinbygd sti så er det bare å ta turen til Resorten. Der kan du øve deg på hopp, balanse og kjøre berms (doserte svinger). et ypperlig sted om man vil bli introdusert for stisykling og en tur med hele familien.”

Morgan Bakken

Jeg har syklet sti i store deler av Norge og utland. Gode stier finner man over alt, men Kragerø er unik på sin måte. Man kan føle at man sykler på et helt øde sted, men så er du allikevel i umiddelbar nærhet av en iskald fristelse forteller Morgan Bakken.

“Morgan Hill”

Morgan er nok en av de ivrigste stisyklerne vi har i Kragerø. Dyktig er han også og når den nye sykkelparken på Kragerø Resort åpnet var det jo på sin plass å ta turen hit med Morgan og en gjeng andre sykkelfrelste. Den splitter nye parken finner vi inne i skogene en liten sykkeltur fra hotellet.

– På Stabbestad kan man føle at man er langt oppe på fjellet og sykler svaberg, men så ser man rundt seg og ser ut på en av verdens vakreste skjærgårder, smiler Morgan.

Morgan har en lidenskap for stisykling, og det er ekstra tøft å se at han har fått sin egen del av sykkelstien oppkalt etter seg selv: “Morgan Hill”.

– Skal du sykle makinbygd sti så er det bare å ta turen til Resorten. Der kan du øve deg på hopp, balanse og kjøre berms (doserte svinger). Et ypperlig sted om man vil bli introdusert for stisykling og en tur med hele familien, forteller Morgan.

Stisykling i Kragerø

Kragerø har etterhvert blitt kjent som et stisykkeleldorado. Flere magasiner har skrevet om Kragerø som sykkeldestinasjon og kommunen har flere aktive lokale stisyklere.

– Lovisenberg/Valberg-området byr på noen av de kuleste nedkjøringene jeg har kjørt. De er ikke de lengste, men lange nok til å få et stort glis om munnen. Det går flotte flytstier som man kan sykle og drømme seg bort på fra Sannidal til Kroken. Kjølebrøndstiene tar deg med opp på de flotteste utsiktspunktene, forteller Morgan.

Utbygde sykkelstier i topp standard

Kragerø Resort har utbygde sykkelstier og ferdighetspark med flere linjer i topp standard. Her kan du ta med deg venner eller familie, for å bruke sykkelstiene er helt gratis. Løypene har mye flyt og varierende vanskelighetsgrader og passer derfor perfekt for hele familien, både den erfarne og nybegynneren.

– Stiene er bygd av Stiteknikk AS med Duane Butcher i spissen, som har laget en masterplan for oss, og alt er selvfølgelig bærekraftig bygget, forteller Line Olsen som er Commercial Manager ved Kragerø Resort .

Ønsker du å leie sykkel, så har Kragerø Resort inngått et samarbeid med Varmslåtta Gård.  Her tilbys fulldempede el-sykler i størrelse S, M, L og XL. Disse syklene passer perfekt uansett om du skal sykle på asfalt, grus eller sti.