fbpx

I løpet av de siste årene har Kragerø  virkelig blitt satt på kartet innen tv og media.

Tekst: Stina Aatangen

Skjermbilde: LoopFilm

Kragerø er i så måte et HOT SPOT for markedsføring av både det ene og det andre, og mange TV-produksjoner er litt lagt hit til denne fine, lille, litt merkelig byen Kragerø. Rart? Nei, helt objektivt sett så synes vi ikke det.

Vi har den koseligste byen med smale smau og gater. Vi har de fineste butikkene med et unikt utvalg av klær og mat. Vi har noen av de beste hotellene i hele Norge, og vi har den triveligste befolkningen du kan tenke deg.

Alle de rare husene som ser ut til at bare er «kastet» utover i terrenget, mange sørlandshus, men også nybygg av mer moderne karakter. Ikke rart mange blir betatt!

I P4 er nylig Kragerø kåret til turistby NUMMER 2 med Kristiansand på 1 plass. Kanskje ikke så rart, de har jo Julius! I Kragerø er det nok av apekatter, men med litt mindre hår, og vesentlig bedre oppførsel. I alle fall det meste av tiden…

Mange av TV produsentene som har lagt sin produksjon til Kragerø, har nok falt for byen i sin helhet. 

Hvor skal vi starte… 

Var det Giftige Løgner de holdt på med i Kragerø?

I 1992 var det et filmteam som kom til Kragerø. Her var det kjente skuespillere med på lasset. Pelle og Proffen i filmen Giftige løgner ble spilt inn i alle hovedsak i Kragerø. Hvem husker ikke alle statistene fra Kragerø som var med? Her er lokasjon både Kragerøs trange gater, bybroa, Kammerfoss og Åtangen bruk. Spennende handling om natur og ungdom
og om deres engasjement for miljøet. Et lite kjærlighetsdrama utspilte seg også. Det er nok flere av oss Kragerøfolk som fikk sitt «one minute of fame» i denne filmen.

Kragerø – 100 år tilbake i tid

Farmen og Farmen kjendis har i flere runder lagt innspilling til Kragerø. Lunderied gård har hatt stor suksess med gårdslivet i Kragerø som har tatt oss 100 år tilbake i tid. Deltakerne har drevet gården som de gjorde for 100 år siden, og de har vært gjennom både blod, svette og tårer. I innspillingene har det også ført med seg både romanse, kjærester, dramatikk i form av het krangel, noen skader har det blitt, men mest av alt uforglemmelige øyeblikk for oss som har fulgt med. På markedet som deltakerne har fått besøke en gang i uken, har det dukket opp mang et kjent fjes. Slakter Brubakken, hatteselger og krambodinnehaver Enersen, gårdsgutter og postbud har vært statister fra Kragerø. Til og med mentor, og mentors kone har røtter i herfra.

Fra Farmen finalen der Lasse Lom Matberg gikk av med seierenFoto: Alex Iversen TV2

I år var siste året med Farmen i Kragerø for denne gang. Vi ble kjent med Lasse Lom Matberg og Terje Sporsem som tok seg helt til finalen. Og nettop herfra fikk Lasse og Terje en programlederrollen i Telemarksveka som går av stabelen i juni. De ønsker å starte sin rundreise i Telemark nettop fra Lundereid går.

Terje Sporsem og Lasse Lom Matberg besøkte igjen Kragerø i Telemarks veka – Foto: Alex Iversen TV2

Duelanter i Kragerø

Senkveld-duellene med Harald Rønneberg og Thomas Numme i første omgang, og senere programledere Helene Olafsen og Stian Blipp har tatt med seg hvert sitt knippe med tv-kjendiser hit for å gjennomføre dueller mellom de respektive lagene. Her har de kjempet i harde og utfordrende fysiske oppgaver, for til slutt å kåre et vinnerlag gjennom vårens eller høstens tv programmer. Premiene har vel stort sett ikke vært mer enn heder og ære for vinnerlaget, men Kragerø fikk den største premien, skjermtid i beste sendetid!

Ble det kjærlighet?

I en sesong av Jakten på kjærligheten startet det hele med Speed-date på vakre Kragerø Resort. Litt flaut var det nok, men gjennom tv-ruta satt Kragerøs befolkning og fulgte nøye med på hva som forgikk, og hvem bonden valgte å ta med seg hjem til sin gård. Jakten på kjærligheten har da hatt en bonde fra Neslandsvatn, dog ikke Kragerø, men nærme nok til at vi liker å kalle de Kragerøfolk. 

Kulinarisk mat på Portør

Også de siste årene har Camp Kulinaris besøkt vakre Portør. Her har et knippe kjendiser kjempet om den gjeve prisen som beste kokk. Ukentlig har vi fulgt nøye med på tilbakemeldinger, kjeft og konstruktiv kritikk, samt bedømming av ukesmenyen fra kokk Kjartan Skjelde og en av hans kokkekollegaer. Også her har vi fått lov til å besøk Portør Panorama som statister i den lekre restauranten til deltakerne. Rettene har vært av ymse slag, men mest av alt veldig spennende og møte kjendisene i et tilsynelatende ukjent terreng. Deltakerne har de i siste sesongen bodd og oppholdt seg i en arkitekttegnet hytte nederst i vannkanten. Denne er tegnet av Siv.arkitekt Sigurd Bothner. En perle av et hus! Kragerø sjømat har fått levere de lekreste fisk og skalldyr til restauranten. Bra levert! Byen og Jernbanetorget i har også blitt fylt opp med foodtrucks med mat til folket. Mange skuelystne og sultne kragerøpatrioter fikk smake på utsøkt mat i denne episoden.

Vi ønsker Camp Kulinaris velkommen til neste år!

Det pusses opp på holmer og skjær

I Eventyrlig oppussing med Halvor Bakke i spissen, har han og hans team gjentatte ganger besøkt Kragerø og skjærgården her. Som Halvor selv sier: «Denne gangen har vi besøk skjærgården i vakre Kragerø» Og Halvor, du har så rett, så rett! Du har også vært med på å utbedre og pusse opp noen litt slitne og gamle hytter, til noen virkelige perler. Eierene må ha vært overlykkelige av å få deg og gutta dine på besøk i 6 dager. For en jobb, og for noen resultater det har gitt! Du gir nok inspirasjon for mange med dine programmer. Kom gjerne tilbake, snakk varmt om Kragerø. Det er helt sikkert flere som ønsker en oppgradering av dere. Som Edvard Munch sa: «Kragerø – Perlen blant kystbyene».

Will Ferrell besøker Sverige

Superbowl! Hvem skulle tro at bitte lille Kragerø skulle vises over hele verden med reklame under GM Superbowl i 2021! Jøsses jord! Med innseiling til Kragerø, som plutselig fikk høye, snødekte fjell, en dypvannskai som tok i mot et stort lasteskip, en bybro med «ukjente» flagg, byen som ble kalt Sverige, og selveste Will Ferrell, i en skjeggete versjon kjører rundt i den kuleste bilen levert av General Motors. Will gjør narr av Norge, men for oss gjorde du det stikk motsatte. Du gjorde oss stolte! 

Skjermbilde: LoopFilm

Kragerø på skjermen

Vi kan nevne i fleng med tv-tid fra Kragerø. God morgen, Norge med «hele Norges Wenche «og Christian Printz fra Tollboden som lager blåskjell ved Blindtarmen. 71 grader Nord med en av etappene sine lagt til havnebassenget og indre fjorden. Sjakkturneringer med Magnus Carlsen som ladet opp på Kragerø Resort. Deltakere fra 10 klasse på Kragerø skole i Klassequizen på NRK. The Voice deltakere fra Kragerø, og golfturneringer fra vakre Stabbestad.

Vi er heldige som har så mye å by på i Kragerø. Vårt Kragerøpatriothjerte svulmer av stolthet over byen vår. Her er det rom for mer reklame av Kragerø, så velkommen skal dere være!

God Morgen Norge besøker Kragerø

Drømmeprins

Denne sommeren ønsker vi Linni Meister lykke til med å finne kjærligheten i Kragerøs skjærgård. Kanskje din drømmeprins kommer fra drømmebyen? Måtte hell og lykke følge deg, og hvis tilfeldighetene byr seg, så er det steder å bo for deg og din utkårende i Norges fineste by – KRAGERØ!