fbpx

SPENNING – LÆRING – MESTRING

En banebrytende gokartbane bygges i Kragerøs utkant, idyllisk tilpasset landskapet som racerbanen i filmen Flåklypa Grand Prix. Målet er å gi en unik opplevelse i trygge fartsfylte omgivelser.

Tekst: Per Apelseth • Foto: Per Stian Johnsen

Ideen om å bygge en ActionPark kom fra Lars Børre Lofthaugs nevø som deltok på Pøbelprosjektet og  Kjør For Livet. Virksomheten vil være både kommersiell og sosial, gi arbeidstrening og jobbmulighet. En unik arena, med Norges første utendørs gokartbane med doserte svinger. Fem dobbeltkarter, altså gokart for to, gir funksjonshemmede mulighet til å kjøre med og oppleve fart og spenning. Kragerø ActionPark har banen med flest dobbeltkarter i landet, ifølge gokartprodu-senten Dino. 

0 – 100 

Det dreier seg om opplevelser og mestring. Parken har karter for folk fra «0 – 100 «år. På gokartene er nedre aldersgrense 8 år for å kjøre selv, mens det ikke er noen nedre aldersgrense på de elektriske Crosskartene. Juniorkartene har fjernkontroll som baneansvarlig kan aktivere både Slow Down (senker farten) og Shut Down (slår av) for å øke sikkerheten. Crosskartene, kartene for de minste har større hjul med knotter, og kjører på egen asfaltert bane. 

Lærer og byggmester Lars Børre Lofthaug fremstår som Kragerøs utgave av initiativrike og oppfinnsomme Reodor Felgen. Gründeren opplever stor publikumsinteresse for åpning og kjøring i Kragerø Action Park, som er i gang med årets sesong fra 20. juni. Flere nye gokarter er på plass, gokartbanen er utvidet, og crosskartbanen asfaltert. Et nytt spisested med toaletter er under oppføring. Fremtiden inkluderer planer for bilcrossbane, badeland, bobilcamp, ake- og skileikanlegg. Lars Børre Lofthaugs telefon ringer hele tiden. Alle vil kjøre gokart i actionparken!

LINNI FINNER DRØMMEPRINSEN 

Til høsten kommer også Linni Meister og Jan Thomas på besøk i Kragerø Action Park på sin jakt etter drømmeprinsen. Innslaget er en del av en realityserie spilt inn av TVNorge. Kanskje inkluderer serieskaperne et oppgjør på den nye Paintball banen i Action Parken?

I Kragerø Action Park er det også utendørs paintball liggende like ved Gokart banen

Ved siden av baneutvikling bygges nytt spisested og sanitæranlegg med vann og strøm. Planene for Parken er mange, men Lofthaug sier at dersom noen har ønsker eller ideer er det alltid gøy med nye forslag. 

I fjor ble Lars Børre Lofthaug tildelt den prestisjetunge Gründerprisen, som er inn-stiftet av Skagerrak Sparebank i samarbeid men Kragerø kommune.

Støtte og hjelp fra Innovasjon Norge, Kragerø kommunes omstillingsprogram, Kragerø næringsforening, Telemark næringshage og flere lokale entreprenører 

Nå satses det for fullt i Kragerø Action Park, utbryter Lars Børre Lofthaug entusiastisk!

BLINTARMEN GRAND PRIX 7. AUGUST 

  • Fartsfylt, dristig og publikumsvennlig  kjendisgokartløp
  • Kvalifiserende heat rundt Blindtarmen
  • Finale med kåring av beste gokartfører
  • Underholdning fra scene på lekter
  • Dyktige motorsportarrangører
  • Martin Schanches bil på utstilling
  • Førere fra World Rally Championship: Mats Østberg og Eivind Brynhildsen
  • Gjester: Thomas Alsgaard, Anette Bøe
  • Marie Bakken, NM vinner i gokart fra Kragerø.