fbpx

Hun har allerede sunget på flere store scener og gitt ut to egnene låter. 13-åringen Zoé-Loes Barree har ambisjoner om å bli nummer en på Billboard.

Tekst: Haakon Sundbø • Foto: Haakon Sundbø og privat

Zoé-Loes Barree
Zoé-Loes Barree

Zoé kom til Kragerø som 2-åring fordi familien kom flyttende fra Tyskland for å jobbe her. Moren Anneriek fikk jobb ved Victoria Hotell og har etterhvert overtatt driften av hotellet. I 2008 flyttet de til Sannidal, til den flotte gården Torgerød. 

Moren forteller at Zoé sang nesten før hun kunne snakke, og da de var ute å kjørte bil lagde lille Zoé sanger om det hun så da hun kikket ut av bilvinduet.

Startet som 4 åring

Zoé sang i barnekoret Mini Mini Singspiration når hun var liten.
Zoé sang i barnekoret Mini Mini Singspiration når hun var liten.

Hennes første konsertopplevelse var på Jomfruland da Katzenjammer spilte der i 2010. Etter konserten sa Zoé: “Wenn ich gross bin werde ich eine Band”, fritt oversatt: “når jeg er voksen blir jeg en band”.

Etter dette begynte hun i barnekoret Mini Mini som 4 åring og et år seinere i vokalgruppa til Annika Westgård på Kulturskolen. Da Zoé ble 7 år startet hun med soloundervisning hos Annika. Siden det har hun alltid sunget med henne.

– Annika er utrolig flink, sier moren Anneriek. Tonen dem imellom er svært god og Zoé har fått mye ut av sangundervisning.

I dag synger hun fortsatt i kor i Løkka. Tidligere i år ble hun med i ungdomskoret Singspiration som til høsten skal delta i korkonkurranse i Spania.

Vendepunktet

Zoé har opptrådt på musikalen i Drangedal flere ganger, her fra en av oppsetningene.
Zoé har opptrådt på musikalen i Drangedal flere ganger, her fra en av oppsetningene.

Som 8 åring var hun med på oppsetning av en musikal i Drangedal, der fikk hun blant annet jobbet med Jannicke Irwin Abrahamsen. Opplevelsen rundt musikalen skulle vise seg å bli et vendepunkt for henne.

Jeg fikk så mye applaus og etter konserten kom folk å fortalte meg at de begynte å gråte da jeg sang. Det var da jeg forstod at det er dette her, jeg vil gjøre mer av.

Zoé

Siden den gang har hun vært med på ytterligere to musikaler i Drangedal. Den siste var i 2018.

The Voice Kids Tyskland

Sammen med moren og faren så hun The Voice Kids på tysk TV og ble svært engasjert. Anneriek meldte Zoé på konkurransen i 2016. Konkurransen fant sted i Berlin og hun kom videre til blind audition. I løpet av den tiden hun var med i konkurransen opplevde hun flere spennende ting, blant annet å få møte musikeren Ed Sheeran.

I 2017 sang hun med Alexander Rybakk på Trollfesten i Kragerø. Zoé sang en av hans sanger sammen med han.

I 2018 hadde hun den største opptreden til dags dato i Dortmund i Tyskland. Det var sammen med NENA (kjent fra 99 luftballons).

Drømmer om å bli nummer 1

I 2018 og 2019 ble låtene Waves og Living for the First Time gitt ut. Begge er spilt inn i Kragerø i Wilberg Studio. I fjor vant Zoé sangkonkurransen på Brotorvet og i år gleder hun seg til å sitte i juryen i samme konkurranse. 

– Jeg håper jeg aldri stopper med synging, sier Zoé.

Hvor er du om 10 år?

– Det er et godt spørsmål. Mamma er fortsatt manager og jeg fortsetter musikkarrieren. Jeg drømmer om å bli nummer 1 på Billboard!