fbpx

Rett utenfor Kragerø sentrum finnes helårshytter i nærheten av et flott resort, med fasiliteter og aktivitetstilbud for både store og små.

– Vi er kjempefornøyd med beliggenheten og tilbudet som finnes rett i nærheten av hytta vår. Både barna og vi voksne stortrives året rundt, sier Geir Henning Stølan. 

Stølan har kjøpt seg hytte på hyttefeltet Sydri på Stabbestad, kun en svipptur utenfor Kragerø. Han bor til daglig sammen med kone og to barn i Holmestrand, og bruker snaue to timer på reiseveien. Familien har i flere år tilbragt mye tid i en familieeid leilighet på Kragerø Resort . De kjenner derfor godt til området fra før, og syntes tiden var
inne for å kjøpe sin egen fritidsbolig her. 

– Vi har to barn på seks og ti år, og da er det perfekt å ha hytte i et område med så mange tilbud tilgjengelig for barn. Vi stortrives her, og ser også at området er i utvikling til å bli enda bedre. Når vi haren ledig helg drar vi på hytta, og vi drar så ofte vi kan, sier han. 

Mange aktivitetstilbud 

Barna er spesielt begeistret for minigolfbanen og et utendørs svømmebasseng tilknyttet Kragerø Resort. Beach Club’en med det store bryggeanlegget med stupetårn er også populært for hele familien.

– Det er veldig fine turmuligheter i området, og vi har blant annet syklet på de preparerte sykkelstiene med ungene, sier han. 

Den lokale stisykkelentusiasten, Morgan Bakken, jobber som stibygger og rydder skogen for å lage stier både for gående, løping og sykling. Han kan på det varmeste anbefale oppmerkede stier i topp standard både langs kysten og inne i skogen. Disse stiene har satt Stabbestad og Kragerø på kartet som sykkeldestinasjon, og Bakken fremhever
spesielt følelsen av å befinne seg langt oppå fjellet, før man plutselig sykler på svaberg. 

Et fantastisk sted 

Hytteområdet er bilfritt, og hyttene sklir fint inn i det vakre, urørte kystlandskapet. Skulle avstandene likevel føles for store er det mulig å leie en golfbil og suse avgårde på kilometervis lange golfbilveier. Det setter Per Arne Berg pris på, som også eier hytte på Sydri. Han har tilbragt mye tid i Stabbestad-området de siste årene sammen med kona si, og skryter uhemmet av det. 

– Dette området er et fantastisk sted, og vi er så fornøyde både med selve hytta og tilbudene rundt. Vi har kjøpt en helårshytte, som både er veldig robust bygget og estetisk, og akkurat passe stor for oss to som bruker den. 

Prisen var det heller ikke noe å si på, vi fikk mye for pengene. Her er vi både sommer og vinter og nyter livet, sier Berg. 

Et unikt område 

I følge daglig leder i Fredensborg Fritid Kragerø, Knut Bremer, er Stabbestad et helt unikt område innen fritidsboliger på grunn av beliggenheten ved kysten, nærheten til Oslo og aktivitetstilbudene. 

– Kragerø Resort er et navn med mange, gode tilbud både for hotellgjester, besøkende og hytteeiere. Om man ønsker kan man tegne abonnement med rabatter på treningsrom, spa-avdeling og golf når man eier hytte her. Ellers kan man også benytte seg av tennisbane eller strandvolleyballbanen, som er en del av Beach Club- konseptet. Skjærgårdsidyllen er komplett helt nede i vannkanten, hvor du i tillegg finner restaurant med velsmakende skalldyrsretter. 

– Kragerø har virkelig et godt utvalg av hyggelige restauranter og fine nisjebutikker

Kort vei til Kragerø 

– Hvis vi vil inn til Kragerø og spise lunsj eller middag kan vi ta en ferje over. Kragerø er en veldig idyllisk og vakker småby, med gammel trehusbebyggelse, bra spisesteder og god atmosfære. Vi kjenner mange i butikkene her, og blir alltid tatt imot med hyggelig småprat, sier han.

På bryggen i Kragerø finner du blant annet Tollboden Hotell & Restaurant. Tollboden er som navnet tilsier, Kragerøs gamle tollbod, som i dag er pusset opp til ett helt unikt boutique hotell med tilhørende restaurant. 

En av flere ting du kan oppleve her er «Wine&Dine» overnattingspakke med fireretters middag og tilhørende vinpakke. Wine&Dine er perfekt på denne årstiden, hvor middagen servers i den stemningsfulle sjøboden med lun atmosfære og fyr i peisen. Om man ønsker, kan Wine&Dine bookes uten overnatting. 

En annen ting man må opplev på Tollboden, er husets anerkjente og prisvinnende vinkjeller. Nå i oktober 2021 nominerte Kapital Tollboden til prisen «Norges beste vinliste», og vinkjelleren har gjort seg fortjent til to glass i Wine Spectator (vinens svar på Michelinguiden) fire år på rad.

Førjulstiden i Kragerø er en opplevelse i seg selv. Hvert år kles Kragerøs sjarmerende gater og smau opp i lys og julepynt, og skaper de perfekte rammene for årets førjulstur eller julegavehandel. 

Den avslappende stemningen som er her på vinteren er annerledes enn på sommeren. Når det er rolig i gatene på vinterhalvåret, er det akkurat som om tiden har stoppet litt opp. Pulsen roer seg, og man får tid til å fordøye og nyte inntrykkene på en annen måte.

Les mer her:
www.tollboden.no
www.kragerofjorden.no
www.sydri.no