fbpx

Bak mediehuset Andølingen 6 og magasinet Det Skjer i Kragerø står et team av frilansere. 
Benytt gjerne teammedlemmenes tjenester.

Tekst: Per Apelseth • Foto: Per Stian Johnsen

Tidene skifter og ting endrer seg. Utvikling eller avvikling, er et uttrykk. Kragerø må både bevares og fornyes. 
Prosessene krever engasjement av fastboende og gjester. Sammen er vi Kragerø.


ESPEN JOHANNESSEN

Redaktør / Daglig leder

Espen er en mørkhåret lyslugg med friidrettslig bakgrunn, og utdanning innen salg- og markeds-kommunikasjon. Grafisk selger og rådgiver siden 1987. 2005 ble et aktivt år. Da startet gründeren både Prosjektrelasjoner som eget norgeskontor for Vestjysk Rotation as, og magasinet Det skjer i Kragerø i regi av Macrell Reklamebyrå (senere Det Skjer i Kragerø Magasinproduksjon).

Mannen bak Andølingen 6 har gjennom mange år vært engasjert i Kragerøs næringsliv, spesielt i utviklingen av et bærekraftig reiseliv. I regi av Det skjer i Kragerø Event har han gjennomført flere eventer. Espen er et Ja-menneske med raushet, kreativitet og gjennomføringskraft. Han trener, spiller golf, dykker og deltar på veteran NM i håndball. Liker kunst og tilbringer gjerne fritiden på Stråholmen. En god mann å samarbeide med. Han har et litt langt motto: Det finnes bare muligheter. Alt må ikke være
som det alltid har vært.


Stina Aatangen

Prosjektleder / Styling / Salgskonsulent

I 2016 begynte Stina sitt virke i magasinet Det Skjer i Kragerø. Med gode kontakter i lokalt næringsliv har hun hele tiden vært et utmerket bindeledd mellom annonsører og mediehusets frilansere. Magasinets prosjektleder er et kreativt ordensmenneske med velutviklet estetisk sans, og med ekte lidenskap for interiør og styling av boliger. Stina bidrar gjerne med utstillinger i Kragerøs butikker, og arrangerer eventer for privatpersoner og bedrifter. Oppfattes av omgivelsene som en engasjert, dedikert og pliktopp-
fyllende person, og det er nok derfor hun oppnår gode resultater. Familie og barn står i sentrum av Stinas privatliv, og sammen med sine kjære tilbringes ferie og fritid sesongvariert mellom Jomfruland og Gautefall, samt en god del tid i Kragerøs idrettshall. At hun har helsefaglig høyskoleutdannelse dysses gjerne ned, men egenskapene vises i jobben som omsorgsfull teamleder. Stina er en patriot som elsker Kragerø.


Ingvild Langeland

Produksjonsansvarlig / Grafisk designer

I mediehusets hjørnekontor troner ansvarsbevisste Ingvild. Arbeidsoppgavene hennes i magasinet krever ledelse, struktur, faglig dyktighet og stor arbeidsinnsats. Etter utdannelsen som Grafisk Designer (2000), jobbet Ingvild ni år i Oslo-forlaget Hjemmet Mortensen som AD og grafisk designer i Villmarksavdelingen. Siden 2007 har hun jobbet i Det Skjer i Kragerø. Ingvild driver Macrell Web & Design as, og er engasjert av Erik Tanche Nilsen Grafisk i Skien. Frilanseren er en meget kompetent bokprodusent, bl.a. av boken om Stråholmen og Jegerprøven NJFF. Hun arbeider med grafisk produksjon til trykk og digitalt/worldpress web sider, og tar gjerne flere oppdrag. Ingvild er streng når det kreves, men også en sosial godjente, glad i familien, venner, tegning, maling, kunst, yoga, fritid på Jomfruland og Quiz på Jensemann. Bruk byen, oppsøk butikker, kafeer og kulturarrangement, oppfordrer ildsjelen, som gløder for Det gode liv i Kragerø hele året.


Per Stian Johnsen

Fotograf / Grafisk designer

Rosinen i pølsa. Et kreativt fyrverkeri med lang erfaring, bred kompetanse og høy kvalitet. En hardtarbeidende mediesupermann med be-undringsverdig respekt for deadline. Jobbet i KV, En fabelaktig tegner og illustratør, også karikatur bl.a. Lørdagsstreken i KV. I sin tid faglærer Alf Cranners yndlingselev. Arbeidet i tjue år som
AD, grafisk designer og fotograf hos FJUZ
Kommunikasjon, tidligere Mediateam. Startet egen virksomhet juni 2019, og tilbyr ny design profil, ny logo, hjelp til foto eller film, markedsførings-kampanjer, Illustrasjoner, portrettfoto, bryllupsfoto, eventfotografering mm. Som fotograf elsker Per Stian blåtimen i dagens for- og etterkant, er morsom og leken, motsetningsfull og tilpasningsdyktig, og trives like godt i en gapahuk som i en bar, i en kajakk, kogg eller reketråler. Er like entusiastisk enten oppgaven er fluefiske etter ørret, fotballkamp i Liverpool eller å krysse forblåste vestlandske surfestrender. Finn Pers Kommunikasjon på Instagram og FB. 


Nina Løvstad

Grafisk designer

Nina har et kreativt og strategisk blikk i jobben med å skape effekt for kunder, og har fra starten av bidratt som grafisk designer med produksjon og utvikling av merkevaren Det Skjer i Kragerø. Nina er utdannet innen Markedsføringsledelse, Grafisk Design og Internasjonal Kommunikasjon, og som AD og Grafisk Designer har hun tjue års allsidig prosjekt- og kundeerfaring fra en kommunikasjon- og reklamebasert bransje. I Kragerø, Vestfold og Oslo har Nina arbeidet med utvikling og visualisering av konsepter og idéer, planlegging og gjennomføring av pro-sjekter som blant annet produkt- og emballasje design, retail, grafisk profil, nyhetsbrev, messe- og eventforberedelser, planlegging og styling av photoshoots. Ninas erfaring inkluderer et bredt
spekter av markedsføringstiltak og kundetil-
passede kommunikasjonsløsninger, samt utvikling og produksjon av næringstilpassede konsepter, spesielt by-, bilbransje- og destina-sjonsmagasiner. Nina blir verdsatt som en smidig, profesjonell og målrettet kollega, med smittende arbeidsglede og godt humør. 


Haakon sundbø

Fotograf / Video og webansvarlig

Den unge mannen har med talent, kyndighet og innsats erobret magasinproduksjonens vindfulle høyder. At det blåser på toppen er kun inspi-rerende for den begavede driver av enkeltmannsforetaket Foto, Video & Web – Haakon Sundbø. Lik en askeladd inspirert av Leonard Cohens First We take Manhattan har Haakon beveget seg fra forstaden Helle via urbane Kragerø, til erobring av Universitetet i Agder, hvor han studerte og siden ble ansatt. Med sin unike kombinasjon av formell og uformell kompetanse tilbyr mannen som trives best på Jomfruland en sommerkveld med et kamera i hånden foto-, video-, web-, grafiske-, some-, markedsførings- og kurstjenester. Som man forstår må det lange setninger til for å beskrive medarbeideren som startet i mediehuset på Andølingen 6 i 2014, som beskrives som nysgjerrig, inspirert, kreativ og sosial, og som i tillegg elsker å teste ny kamera-teknologi. Kollegene setter stor pris på Haakon.


Per Apelseth

Tekstforfatter / Skribent

Håret i suppen. Ti år i DSIK magasinet, men det er ikke lett å forklare hvorfor. En anakronistisk lærling med formalkompetanse fra et glemt århundre. Kan kalle seg både tekstforfatter og skribent siden det ikke er beskyttede titler, men det stopper der. Bør ikke oppmuntres, da han ikke er flink til å innse sine egne begrensninger. Skriver av og til lange tekster etter beste evne, men tyr også til usymmetriske verselinjer som ikke kan kalles dikt. Per benyttes iblant til å lede eventer, kaller seg konferansier og arrangerer det såkalte Kragerøslam, som ingen vet hva er. Har sammen med en tålmodig kompis startet Brandt musikk og poesi, egentlig noter og unoter hvor Per står for det siste. Har utrolig nok gitt ut bøker. Måtte han det? Fyren tar seg til rette, og har blant annet skrevet dette. Alt for Kragerø.


Følg også Det Skjer i Kragerø på Facebook og Instagram