fbpx

Opplev Jul i småBYen

-som å vandre rett inn i en klassisk julefilm

I småbyen Kragerø handler julen om de gode, nære opplevelsene. Når du vandrer gjennom de julepyntede smågatene er det lett å kjenne på førjulsgleden, og å finne tilbake til barndommens nostalgiske julero.

 

jul i kragerø

Foto: KalisFoto
Tekst: Kristin Myrstrand

Den hyggelige småbyen

Magiske førjulsopplevelser

Den hyggelige småbyen byr på en førjulstid full av stemningsfulle lys og varme opplevelser. Flere sammenlikner Kragerø med Skomakergata når den er pyntet i sin fineste juledrakt. Mye på grunn av sine sjarmerende smågater og gammeldagse butikker.

Mange av butikkene har drevet her i flere generasjoner – som den hyggelige slakterforretningen Brødrene Brubakken, der du finner et stort utvalg fristelser av både kjøttprodukter, egenproduserte krydderblandinger, gavepakker og mye mer. Småbyen Kragerø kan også friste med eget fiskemottak, kaffebrenneri og bakeri som alle ligger i sentrumskjernen. For en ekstra dose julestemning kan det også anbefales å besøke et av julemarkedene på torvet i løpet førjulstiden. 

Det er planlagt en rekke magiske førjulsopplevelser i Kragerø, som julegrantenning, nissetog, kveldsåpent med julemarked, og flere stemningsfulle julekonserter. I tillegg blir det utekino på Kragerø torv hver dag frem til julaften. 

Les mer om Kragerøs mange julearrangementer her.

Liten by med mange fristelser

Utforsk nisje- og lokalbutikkene

Med småbyens mange nisje- og lokalbutikker kan du handle julegavene i fred og ro. Opplev levende juledekorasjoner i butikkvinduene og gleden over å få personlig service – selv om det er midt i ‘julestria’. 

I småbyen er ikke målet å friste deg med uimotståelige lokketilbud, men heller å hjelpe deg å velge ut den perfekte gaven til de du er glad i. En gave det ligger omtanke og kjærlighet bak, og som du kan glede deg til å legge under treet. 

Kanskje treffer du på småBYnissen en av butikkene eller spisestedene? Nisseparet har tatt seg en tur til småbyen, og ser du dem kan du si fra til en ansatt på stedet og være med i trekningen av flotte premier.

jul, kragerø, butikk
jul i kragerø
sang, kor, jul, kragerø
jul i kragerø, bybrua

Velkommen til småBYen Kragerø

Aktiviteter for små og store

Kjenner du sulten melde seg mens du vandrer rundt i julegatene, finnes det et godt utvalg av kafeer, spisesteder og restauranter. Alle har hvert sitt unike konsept, og du får alt fra egenprodusert bakst til tradisjonell norsk mat, italiensk, sushi, wok, tex mex og mye mer.

I småBYen Kragerø finner du også spennende opplevelser for kunst- og kulturinteresserte. Besøk gjerne juleutstillingen hos Kragerø Faste Billedgalleri, som også stiller ut Pepperkakebyen Kragerø fra 25. november. Vi anbefaler også et besøk til koselige Galleri Nicolines hus.

Om du planlegger å besøke Julebyen Kragerø må du ikke gå glipp av Kragerøs flytende badstue. Med nydelig utsikt mot Gunnarsholmen og sjøen kan du la kroppen slappe av. Blir det for varmt kan du gå ut og kjøle deg, enten på brygga eller i det iskalde vannet. Badstuen har plass til fjorten personer, og du kan velge om du vil ta drop-in time eller privat booking.

Er du klar for å ta tilbake førjulskosen og kjenne på ekte julestemning uten stress og mas? Velkommen til jul i småBYen.

Kragerø Næringsforening

Sammen skaper vi magi

Kragerø Næringsforening og samarbeidspartnere, har i flere år pyntet ekstra fint til jul for å skape trivsel i sentrum. Vi er stolte av hvor vakker byen vår er i høytiden og vi vil sende en stor takk til Kragerø Installasjon og Vestmar Nett for deres uvurderlige hjelp med oppheng av julelys. Vi vil også takke Sparebanken Sør for trofast samarbeid rundt finansiering av julelys over flere år. 

I tillegg til pynting av byen skal det i år som tidligere år arrangeres julemarked, Nissetog, kveldsåpent med sang i gatene og selvsagt den offisielle julegrantenningen på Kragerø torv. Disse aktivitetene har stor kulturell verdi for Kragerøs innbyggere, og Næringsforeningen er stolt arrangør. Stor takk rettes til Skagerrak Sparebank som er med å sponse disse aktivitetene spesielt rettet mot barn. 

Samarbeid er oppskriften på suksess.

jul i kragerø. sang, torg