fbpx

Kokkens favoritter

 

Prøv kokkens favoritter! Her finner du et knippe spennende retter som passer både til fest og hverdags.

 

Salat med kamskjell

Nydelig salat

Del lettstekte kamskjell i to. Bland med mango, grønn papaya, grønn salat, chili saus og urter.

Dressing: Hoisinsaus med majones

salat med kamskjell

TARTE FLAMBÉ

Fransk pizza

Fransk pizza opprinnelig fra Alsace. Enkel oppskrift i en hektisk hverdag.

130 gram mel | 1 spiseskje olje | 40 gram vann | 1 klype salt |

Blandes sammen til en fast deig, pakkes i plast. La den hvile noen minutter før du kjevler den ut som en pizzadeig.

Topping: Creme Fraiche | Lett stekt bacon | Karamellisert løk | Ost

pizza

Stekes på 230 grader i 10 min.

BAO

Må prøves

Stek svinenakke med soya, honning, ingefær og revet hvitløk. Kutt opp kål, gjerne nykål. Fyll din dampede Bao med kål, svinenakke og basilikumblad.

Toppes med hjemmelaget chilisaus.

bao

Blåskjell med fries og hjemmelagd chilisaus

Dampede blåskjell

Blåskjell med fløte, champagne, fennikel, gulrot og purre.

Serveres med pommes strips og urteaioli.

Chilisaus: Til 5 dl saus trenger du:

8 stk chili | ½ løk | 3 stk hvitløksfedd | 1 dl. ketsjup |

Fjern frøene og hakk opp chili. Varm 3 dl olje til 90 grader. Ha alt i blender

blåskjell

SKALLDYRSBISQUE MED BRUNOST

Overrask gjestene

Vi serverer suppen med stekt kveite, scampi, chorizo wonton, wakabesalat. Stek skrog i ovnen på høy varme til det får farge. I mens freser kutta grønnsaker i kasserollen. I med skalldyrskrog, tomatpuré og Cognac. Flamber/brenn av alkoholen med brenner. Jeg liker å trekke skalldyrskraften et par timer. Småkok i en time, og sil av. Hell over “skalldyrsofrittoen”. Hell over fløte og cremefraiche. Reduseres ca 10%. Smak til med Cayennepepper og sitron. Tilsett mer brunost om du ønsker.

Til 4 porsjoner trenger du:
1 fenikel | 1 gulrot | 2 stk stangselleri | tomatpuré | 500 gr sjøkreps/hummerskrog (skalldyr) | cognac eller pernod | 250 gr fløtemysost | 1 liter fløte | 1 boks med crème fraiche | smak til med saft og cest fra 1 sitron | salt og gjerne cayenne pepper | lauberblad | maizena om du trenger.

mat

KVEITE CHEVICHE MED LECHE DE TIGR

Slik lager du ceviche

Kutt kveita i terninger ca 7×7 mm. Kveita marineres i limesaft i ca 4 minutter.

Leche de tigre: Mix blandingen og hell igjenom en sil.

Vi serverer cheviche med sylta søtpotet med ingefær.

Ristet jumbomais, granateple, Leche de tigre og koriander.

Til 4 porsjoner trenger du:
1 bunt koriander | 2 kinesiske hvitløk | 1 ss spisskumin | 1/2 dl eplesidereddik | 3 dl god olivenolje | fisk i biter | limesaft (etter smak) | 1 chili uten frø, 1/2 rødløk | 1 fedd hvitløk | 1 bit ingefær | koriander | 1 stangselleri | salt og pepper |

 

 

KVEITE CHEVICHE MED LECHE DE TIGR

PASTA MED SITRONMARINERTE BLÅSKJELL

En sikker vinner

pasta

1. Damp og rens blåskjellenesom beskrevet.

2. Tilsett blåskjellkraften i en kjele og kok opp.

3. Kok pasta etter anvisning på pakken. Siles godt av.

4. Tilsett rensede blåskjell, sitronmarinade, hakket dill og Rørossmør i kraft kjelen. Vendes raskt rundt før det hele blandes med den kokte pastaen.

5. Anrett i dype tallerkener og toppes med den resterende kraften og revet parmesan. Dryss over fersk dill til slutt.

Til 4 porsjoner trenger du:
fersk båndpasta 500 gr. | blåskjell  1 kg | blåskjellkraft 2 dl | sitronmarinade 2 ss | fersk dill, en liten bunt | parmesan 40 gr

SJØKREPS MED RISTET SURDEIGSBRØD

Enkelt & godt

kreps, mat

Del sjøkreps i to. Fjern «urenheter» og stek i klaret smør med frisk persille og presset hvitløk. Server med stekt eller ristet surdeigsbrød og persillemajones.

Majones: 2 eggeplomme | 4 dl solsikkeolje (1 dl miks med enfull hånd med persille) | litt salt og pepper | 3 ts sitronjuice eller eddik | 1 ts dijonsennep

Tilsett alt med unntak av oljen. Bruk en håndmikser og pisk mens oljen tilsettes i en tynn stråle. Viktig at majones ikke vispes for mye (tykk og klumpete) men akkurat passe. Det tar knapt 20 sekunder å lage majones (totalt 2 minutter med å finne frem og måle riktig mengde ingredienser). Juster smaken eventuelt med litt salt, pepper eller sitronsaft. Du står igjen med en grønn majones med smak av persille.

stig, kokk

Stig Lieberg – Nordraak Matverksted & gjestehus

kokk, christian p.

Christian Printz – PA17

smauaet, ansatte, kokker

Helena Finanger Jensen og Martin Kronhoff Lundqvist – Smauet