Kokkens favoritter
Prøv kokkens favoritter! Her finner du et knippe spennende retter som passer både til fest og hverdags.
Salat med kamskjell
Nydelig salat
Del lettstekte kamskjell i to. Bland med mango, grønn papaya, grønn salat, chili saus og urter.
Dressing: Hoisinsaus med majones
![salat salat med kamskjell](https://www.detskjerikragero.no/wp-content/uploads/2023/11/salat.jpg)
TARTE FLAMBÉ
Fransk pizza
Fransk pizza opprinnelig fra Alsace. Enkel oppskrift i en hektisk hverdag.
130 gram mel | 1 spiseskje olje | 40 gram vann | 1 klype salt |
Blandes sammen til en fast deig, pakkes i plast. La den hvile noen minutter før du kjevler den ut som en pizzadeig.
Topping: Creme Fraiche | Lett stekt bacon | Karamellisert løk | Ost
![Pizza pizza](https://www.detskjerikragero.no/wp-content/uploads/2023/11/pizza.jpg)
Stekes på 230 grader i 10 min.
BAO
Må prøves
Stek svinenakke med soya, honning, ingefær og revet hvitløk. Kutt opp kål, gjerne nykål. Fyll din dampede Bao med kål, svinenakke og basilikumblad.
Toppes med hjemmelaget chilisaus.
![chili bao](https://www.detskjerikragero.no/wp-content/uploads/2023/11/chili.jpg)
Blåskjell med fries og hjemmelagd chilisaus
Dampede blåskjell
Blåskjell med fløte, champagne, fennikel, gulrot og purre.
Serveres med pommes strips og urteaioli.
Chilisaus: Til 5 dl saus trenger du:
8 stk chili | ½ løk | 3 stk hvitløksfedd | 1 dl. ketsjup |
Fjern frøene og hakk opp chili. Varm 3 dl olje til 90 grader. Ha alt i blender
![blåskjell blåskjell](https://www.detskjerikragero.no/wp-content/uploads/2023/11/blaskjell.jpg)
SKALLDYRSBISQUE MED BRUNOST
Overrask gjestene
Vi serverer suppen med stekt kveite, scampi, chorizo wonton, wakabesalat. Stek skrog i ovnen på høy varme til det får farge. I mens freser kutta grønnsaker i kasserollen. I med skalldyrskrog, tomatpuré og Cognac. Flamber/brenn av alkoholen med brenner. Jeg liker å trekke skalldyrskraften et par timer. Småkok i en time, og sil av. Hell over “skalldyrsofrittoen”. Hell over fløte og cremefraiche. Reduseres ca 10%. Smak til med Cayennepepper og sitron. Tilsett mer brunost om du ønsker.
![100S3080 mat](https://www.detskjerikragero.no/wp-content/uploads/2023/11/100S3080.jpg)
KVEITE CHEVICHE MED LECHE DE TIGR
Slik lager du ceviche
Til 4 porsjoner trenger du:
1 bunt koriander | 2 kinesiske hvitløk | 1 ss spisskumin | 1/2 dl eplesidereddik | 3 dl god olivenolje | fisk i biter | limesaft (etter smak) | 1 chili uten frø, 1/2 rødløk | 1 fedd hvitløk | 1 bit ingefær | koriander | 1 stangselleri | salt og pepper |
![100S3066 KVEITE CHEVICHE MED LECHE DE TIGR](https://www.detskjerikragero.no/wp-content/uploads/2023/11/100S3066.jpg)
PASTA MED SITRONMARINERTE BLÅSKJELL
En sikker vinner
![pasta pasta](https://www.detskjerikragero.no/wp-content/uploads/2023/11/pasta-scaled.jpg)
Til 4 porsjoner trenger du:
fersk båndpasta 500 gr. | blåskjell 1 kg | blåskjellkraft 2 dl | sitronmarinade 2 ss | fersk dill, en liten bunt | parmesan 40 gr
SJØKREPS MED RISTET SURDEIGSBRØD
Enkelt & godt
![kreps kreps, mat](https://www.detskjerikragero.no/wp-content/uploads/2023/11/kreps-scaled.jpg)
Del sjøkreps i to. Fjern «urenheter» og stek i klaret smør med frisk persille og presset hvitløk. Server med stekt eller ristet surdeigsbrød og persillemajones.
Majones: 2 eggeplomme | 4 dl solsikkeolje (1 dl miks med enfull hånd med persille) | litt salt og pepper | 3 ts sitronjuice eller eddik | 1 ts dijonsennep
Tilsett alt med unntak av oljen. Bruk en håndmikser og pisk mens oljen tilsettes i en tynn stråle. Viktig at majones ikke vispes for mye (tykk og klumpete) men akkurat passe. Det tar knapt 20 sekunder å lage majones (totalt 2 minutter med å finne frem og måle riktig mengde ingredienser). Juster smaken eventuelt med litt salt, pepper eller sitronsaft. Du står igjen med en grønn majones med smak av persille.
![stig stig, kokk](https://www.detskjerikragero.no/wp-content/uploads/2023/11/stig.jpg)
Stig Lieberg – Nordraak Matverksted & gjestehus
![christian kokk, christian p.](https://www.detskjerikragero.no/wp-content/uploads/2023/11/christian.jpg)
Christian Printz – PA17
![smauet smauaet, ansatte, kokker](https://www.detskjerikragero.no/wp-content/uploads/2023/11/smauet.jpg)
Helena Finanger Jensen og Martin Kronhoff Lundqvist – Smauet