Kokkens favoritter
Prøv kokkens favoritter! Her finner du et knippe spennende retter som passer både til fest og hverdags.
Salat med kamskjell
Nydelig salat
Del lettstekte kamskjell i to. Bland med mango, grønn papaya, grønn salat, chili saus og urter.
Dressing: Hoisinsaus med majones
TARTE FLAMBÉ
Fransk pizza
Fransk pizza opprinnelig fra Alsace. Enkel oppskrift i en hektisk hverdag.
130 gram mel | 1 spiseskje olje | 40 gram vann | 1 klype salt |
Blandes sammen til en fast deig, pakkes i plast. La den hvile noen minutter før du kjevler den ut som en pizzadeig.
Topping: Creme Fraiche | Lett stekt bacon | Karamellisert løk | Ost
Stekes på 230 grader i 10 min.
BAO
Må prøves
Stek svinenakke med soya, honning, ingefær og revet hvitløk. Kutt opp kål, gjerne nykål. Fyll din dampede Bao med kål, svinenakke og basilikumblad.
Toppes med hjemmelaget chilisaus.
Blåskjell med fries og hjemmelagd chilisaus
Dampede blåskjell
Blåskjell med fløte, champagne, fennikel, gulrot og purre.
Serveres med pommes strips og urteaioli.
Chilisaus: Til 5 dl saus trenger du:
8 stk chili | ½ løk | 3 stk hvitløksfedd | 1 dl. ketsjup |
Fjern frøene og hakk opp chili. Varm 3 dl olje til 90 grader. Ha alt i blender
SKALLDYRSBISQUE MED BRUNOST
Overrask gjestene
Vi serverer suppen med stekt kveite, scampi, chorizo wonton, wakabesalat. Stek skrog i ovnen på høy varme til det får farge. I mens freser kutta grønnsaker i kasserollen. I med skalldyrskrog, tomatpuré og Cognac. Flamber/brenn av alkoholen med brenner. Jeg liker å trekke skalldyrskraften et par timer. Småkok i en time, og sil av. Hell over “skalldyrsofrittoen”. Hell over fløte og cremefraiche. Reduseres ca 10%. Smak til med Cayennepepper og sitron. Tilsett mer brunost om du ønsker.
KVEITE CHEVICHE MED LECHE DE TIGR
Slik lager du ceviche
Til 4 porsjoner trenger du:
1 bunt koriander | 2 kinesiske hvitløk | 1 ss spisskumin | 1/2 dl eplesidereddik | 3 dl god olivenolje | fisk i biter | limesaft (etter smak) | 1 chili uten frø, 1/2 rødløk | 1 fedd hvitløk | 1 bit ingefær | koriander | 1 stangselleri | salt og pepper |
PASTA MED SITRONMARINERTE BLÅSKJELL
En sikker vinner
Til 4 porsjoner trenger du:
fersk båndpasta 500 gr. | blåskjell 1 kg | blåskjellkraft 2 dl | sitronmarinade 2 ss | fersk dill, en liten bunt | parmesan 40 gr
SJØKREPS MED RISTET SURDEIGSBRØD
Enkelt & godt
Del sjøkreps i to. Fjern «urenheter» og stek i klaret smør med frisk persille og presset hvitløk. Server med stekt eller ristet surdeigsbrød og persillemajones.
Majones: 2 eggeplomme | 4 dl solsikkeolje (1 dl miks med enfull hånd med persille) | litt salt og pepper | 3 ts sitronjuice eller eddik | 1 ts dijonsennep
Tilsett alt med unntak av oljen. Bruk en håndmikser og pisk mens oljen tilsettes i en tynn stråle. Viktig at majones ikke vispes for mye (tykk og klumpete) men akkurat passe. Det tar knapt 20 sekunder å lage majones (totalt 2 minutter med å finne frem og måle riktig mengde ingredienser). Juster smaken eventuelt med litt salt, pepper eller sitronsaft. Du står igjen med en grønn majones med smak av persille.
Stig Lieberg – Nordraak Matverksted & gjestehus
Christian Printz – PA17
Helena Finanger Jensen og Martin Kronhoff Lundqvist – Smauet