fbpx

KRANSER FRA NATUREN

Å binde en krans er noe alle kan få til. Materialer finner du i hagen eller skogen. Det er kun fantasien som setter grenser. Med en god saks, ståltråd og halmkrans kommer du langt!

Julekrans

Slik gjør du…

Start med å sanke inn det du ønsker å bruke av materialer slik at du har nok til hele kransen. Organiser gjerne materialene dine i hauger, slik at du lettere ser hva du har tilgjengelig. Her har jeg brukt halmkrans til begge kransene. Når du begynner, start med å feste ståltråd rundt kransen. Nå samler du små buketter eller passe størrelser på mose som du fester runde for runde med ståltråd. Husk å dekk hele kransen slik at ikke halmen er synlig mellom lagene (undersiden skal ikke dekkes). Du kan gjerne ta flere runder for ekstra fylde i kransen. Her har jeg festet kongler og kvister etter at mosen er lagt på. Til dette har jeg brukt «buljongtråd» for litt ekstra effekt. Jeg har også brukt en lyslenke på batteri rundt den minste kransen. Dette gir en fin effekt enten på bordet inne, eller på døra di ute. Lykke til

julekrans

Gjør det selv…

….det er kun fantasien som setter grenser…

Julekransen er mer enn bare en dekorasjon; den er et uttrykk for håp og fellesskap. Den runde formen representerer evigheten, og de grønne grenene symboliserer livets kontinuitet, selv i den kaldeste årstiden. Julekransen er en hyllest til vinterens skjønnhet og en påminnelse om at selv i mørket finnes det lys.

julekrans