Opplev en kulinarisk reise til havets dyp med skalldyrplatå, ferske reker og blåskjell, servert i en elegant atmosfære på Beach Club Kragerø. Under kyndig ledelse av kokk Kenneth Lauring serverer vi her retter fra havet som vil pirre smaksløkene og gi deg en autentisk sjømatopplevelse du sent vil glemme.

Kokk/oppskrifter: Kenneth Lauring/Beach Club • Foto: Per Stian Johnsen • Arrangement: Stina Aatangen

Rød karri blåskjell
Rød karri blåskjell

Rød karri blåskjell

  • 2 kg blåskjell
  • 500 ml kokosmelk
  • 200 ml hvitvin
  • 2 ss rød karripasta
  • Fiskesaus og sukker etter smak.
  • 1 sjalottløk
  • 2 chili
  • Fersk koriander

1. Bland rød karripasta og kokosmelk i en kjele. La det være varmt, men ikke koke på svak varme.

2. Når karrien er oppløst, kan du krydre med sukker og fiskesaus.

3. Karrisaus er klar!

1. Vask blåskjellene i kaldt vann.

2. Riv chili og løk. Fres i en stor panne med olje.

3. Tilsett blåskjellene og pisk raskt over hvitvins- og karrisausen.

4. Sett på lokket, og la stå for å dampe i ca. 5 minutter.

5. Pynt med fersk koriander og server!

Flambert laksesushi
Flambert laksesushi

Flambert laksesushi

  • 500 g sushiris
  • 150 g sushieddik
  • 200 g laksestrimler
  • 1 avokado
  • 1 agurk
  • Sesamfrø
  • Nori-papir
  • Soya & Ingefær
  • Sushi montering

1. Pakk en bambusmatte med plastfolie.

2. Fordel ris jevnt over et stykke nori og dryss det med sesam. Snu deretter risen slik at den svarte siden er opp.

3. Legg avokado, agurk og laks i midten og rull sammen.

4. Valgfritt! Legg laks i tynne skiver på toppen og klem med bambusmatte.

5. Skjær den i 8 biter, og flamber den etterpå.

6. Server med teriyakisaus, spicy Mayo, soyasaus, ingefær & Wasabi.

Pokè bolle
Pokè bolle

Pokè bolle

  • 500 g ris
  • 150 ml sushieddik
  • 400 g laks i kuber
  • 200 g wakame
  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 1 agurk
  • Sesamfrø
  • Soya og ingefær
  • Valgfri! Krydret mayo og teriyakisaus

1. Vask og hell av risen to ganger. Bruk gjerne en sil slik at du virkelig blir kvitt vannet.

2. Ha risen i en kjele med vannet, og kok på middels varme i ca 10 minutter. Sett deretter på lokk og slå av varmen. La risen ligge på tallerkenen med lokk i ca 20 minutter.

1. Skjær avocado, agurk og mango i passe biter

2. Legg ca 150 g ris per porsjon i en bolle. Legg til alt tilbehør på en fin måte etter eget valg.

3. Server med soya ved siden av. Dryss over sesam, og nyt!

Bringebær mousse og hvit sjokolade
Bringebær mousse og hvit sjokolade

Bringebær mousse og hvit sjokolade

3 dl fløte

  • 200 g bringebærpuré
  • 3 gelatinblader
  • 50 g hvit sjokolade
  • 150 g krem
  • 1 gelatinblad

1. Legg gelatinbladene i isvann.

2. Varm bringebærpuré til den er varm, men ikke kokende. Tilsett gelatin etter oppvarming.

3. Vispa fløte mens purén svalner.

4. Vend puréen inn i kremen med en slikkepott. Fyll eventuelle former med mousse.

5. Sett i kjøleskapet i ca 3-4 timer.

Hvit sjokolade

1. Smelt den hvite sjokoladen med en skvett krem på svak varme.

2. Legg gelatinblader i isvann i ca 5 minutter, og bland deretter med hvit sjokolade.

3. Vispa fløten.

4. Vend sjokoladen inn i kremen og bland forsiktig. (Det er stor sjanse for at sjokoladen deler seg her, men det er like godt for det)!

5. Topp den herdede bringebærmoussen og la stå i kjøleskapet i ca 3 timer.

6. Ved servering kan du bruke det som ser fint ut, for eksempel tuile, blomster eller frukt.